12 edycja LeanLAB w Upfield
19 kwietnia odbyła się kolejna, 12. edycja LeanLAB.
Spotkanie było unikatową okazją dla specjalistów z różnych branż, dyrektorów, menedżerów i wszystkich zainteresowanych wprowadzaniem skutecznych rozwiązań opartych na lean management.
Gospodarzem tego wydarzenia była firma Upfield, która zaprosiła uczestników do swojej siedziby w Katowicach. Firma Upfield jest wiodącym producentem margaryn na świecie, a ich fabryka w Katowicach należy do grupy najbardziej innowacyjnych.
W trakcie LeanLAB:
- Zajmowaliśmy się przepływem danych i informacji, które pozwalają na przeprowadzenie warsztatów Lean/Kaizen.
- Analizowaliśmy również OEE oraz mieliśmy okazję przeprowadzić praktyczne warsztaty SMED na rzeczywistym przykładzie, zgłaszając pomysły Kaizen, które miały wpływ na skrócenie czasu przezbrojeń.
- Spotkaliśmy się także z liderami i zarządzającymi, aby wymienić się doświadczeniem z zakresu Lean.
Dlaczego warto było wziąć udział?
- Podczas spotkania mieliśmy okazję poznać lean w prawdziwym zakładzie produkcyjnym.
- Mogliśmy przetestować rozwiązania i podzielić się doświadczeniami ze specjalistami z różnych branż.
- Pracowaliśmy nad rozwiązywaniem problemów organizacji od wewnątrz i mieliśmy okazję pracować na realnych procesach produkcyjnych. Aktywna praktyka była kluczem do osiągnięcia sukcesu.
Dziękujemy wszystkim za udział w 12. edycji LeanLAB i mamy nadzieję spotkać się z Wami ponownie w przyszłości!
Data
19.04.2023r
Miejsce
Upfield, Katowice
Czas trwania
8-15
Lunch
W cenie
Program 12 edycji LeanLAB
08:00 – 08:15 Przywitanie uczestników, agenda
08:15 – 09:00 Prezentacja (profil firmy naszego partnera, kulutra Lean w firmie)
09:00 – 10:00 Tour po Zakładzie
10:00 – 10:15 Przerwa kawowa
10:15 – 12:15 Praca w grupach ćwiczeniowych w wybranych obszarach z użyciem narzędzi LEAN
12:15 – 12:45 Lunch
12:45 – 13:45 Spisanie pomysłów (rozwiązań)
13:45 – 14:45 Prezentacja pomysłów (rozwiązań)
14:45 – 15:00 Podsumowanie LeanLAB
Cennik
Zapisz się do 6 marca, aby wziąć udział w LeanLAB w promocyjnej cenie.